Last Week on Inked Brownies

Nights of Rain and Stars by Maeve Binchy

maeve

Ugh. If I had to mention everything about this book that sucked, this would be a long ass review. Just a few things:

1. It was one giant dialogue. Maybe 2% was spent on depicting the surroundings. While the story takes place in freakin’ GREECE!
2. The characters were bland as hell. Or that would actually be a compliment.
3. One painful cliché after the other. Brought tears to my eyes of sheer boredom *yawns again*

The first quarter of the book or so, I was still hopeful for things to become less…UGH. But au contraire; it only worsened. There were a handful of times where I just wanted to abandon the book and take it back to the library, but out of respect for the author, I didn’t. Maybe her previous work will suit me better, but for now, UGH.

Dutch review :

Vier mensen uit vier verschillende landen komen om verschillende reden naar een dorpje aan de kust van Griekenland. Er wordt na zo’n 5 bladzijden al gesuggereerd dat ze een vriendschap voor het leven met elkaar aangaan; iets waarvan ik persoonlijk gelijk al van ga zuchten.

Het boek bestaat voornamelijk uit (tenenkrommende) dialogen tussen de ongeveer 7 hoofdpersonen. Een hoop emotionele onzin, die zo cliché is dat het zeer doet. “Bij veel zinnen moet er achteraan nog een onnodig bijvoeglijk naamwoord gezet worden om te benadrukken hoe de betreffende persoon het uitspreekt of zich erbij voelt”, zei Anne geïrriteerd.

Ik dacht nog heel even dat het interessant ging worden toen Vonni haar verhaal ging doen, maar toen bleek dat Vonni nog geen wandeling naar haar toilet kon maken zonder tenminste 4 van de andere 6 personage’s tegen te komen en daar verder te gaan met haar verhaal, brak mijn spreekwoordelijke klomp.

Jammer! Ik had toch gehoopt op iets meer. Ik kwam trouwens bij de recensies meerdere Maeve Binchy fans tegen, die dít boek ook 1 ster hadden gegeven, maar bij wie haar eerdere werk als favoriete boek met 5 sterren werd vermeld. Ik ga dus ooit nog maar eens Circle of Friends, Light a Penny Candle of The Glass Lake lezen om niet gelijk de hele schrijfster op 1 boek te beoordelen. Maar voorlopig even niet…

brownie2

About Anne (231 Articles)
Dutch book reviewer who reviews in English. Grammar nazis beware!! I like brownies. And chamomile tea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: